tiistai 5. helmikuuta 2013

Eiliset ACE treenit

Meitä on maanantaisin niin vähän joten jakaannuttiin puoliksi ja sovittiin että tehdään molemmat radat. Käytettiin 45min/rata. Me alotettiin Harrin puolelta jossa rata tehtiin 4 pätkässä koska väliin tuli kontaktiesteitä ja kepit joita me ei vielä suoriteta.

Ekassa pätkässä oli 7 estettä. Jätettiin 1 taakse, 2. takaakierto, 3. poispäin käännös josta irrottiin (4.) putkeen. 5, 6 ja 7 oli 3 hyppyä peräkkäin jonne tuli eka palkka  (sillä 8. oli A.) Kepo meni tosi hyvin ja poispäin käännöskin onnistui kun esteet oli loivemmin. Ainut missä tehtiin hieno säätöä oli se että itse olin vähän koiran linjalla joten ohjaajan piti muistaa antaa koiralle enemmän tilaa.

Harrin radan alku

Sitten rata jatkui niin että leikittiin että koira tuli alas A:lta 9 jaakotus 10, 11 ja 12 vaan hop hop ja hop ja 12 jälkeen taas palkka koska 13 olisi ollut puomi. Tässä onglmaksi mudostui palkkaus joten juduinkin lelun siirtämään sitten lopulta valmiiksi käteen jotta kerkesin nakata sen maahan ennne kuin koira hyppää 12 ja kerkee katsoa minua.

9,10,11 ja 12

14 ja 15 oli putket joiden väliin jäi kepit, putken (15) jälkeen tehtiin sylkkäri kepeille. mutta me tehtiin vaan se sylkkäri kun ei keppejä vielä osata. Sylkkäreitä tehtiin sitten vielä namilla erikseen kun lelulla siitä tuli vähän hassu :D

putket + sylkkäri

Sitten kamerasta loppui akku joten video materiaalia myöhemmin tulossa kun Anne omalla kamerallaan kuvasi :)

Sitten hypyt 17, 18 jonka jälkeen valssilla putkeen (19) ja putkesta pussiin. Tässä ohjaaja ei meinannut keretä ohjaamaan pussiin joten taisin siellä itse esteen yli oikaista :D

Harri kysyi mitä ollaan tehty pari viikkoa ja totesin että treenattu. Alkaa kuulemma näkyä kehityksessä :) Kyseli sitten vielä Kepon taustoista kun tykkää siitä kuulemma kovasti ja etsii kivaa malikkaa jollekkin.

Sitten vaihdettiin Maarikan puolelle.

Siellä rata jossa taas pitkiä suoria ja ohjaaja sai pinkoa minkä kintuistaan pääsi!

Ensin vaan 1. ja siitä 2. putkeen, 3 tehtiin jaakotus ja 4 viski. Siitä alkoikin pitkä suora 5 muuri, 6 rengas, 7 hyppy josta  kaarrettiin oikeaan hypylle 8. ja putki 9. Siitä sylkkärillä 10. takaisin putkeen(11) ja taas suora 12, 13 jossa takaaleikkaus ja 14 putki johon rata sitten loppui.

Eka palkkaus tehtiin muurin taakse. Oli yllättävän vaikeeta keretä sieltä 1 seltä 3 ohjaamaan koiraa joten siinä yhden kerran jouduttiin ottamaan alusta.

Seuraava palkkaus otettiin renkaan taakse missä sitten kävikin niin että Kepo hyppäsi ihan suoraan renkaaseen joka sitten hajosi, luulen sen johtuvan siitä kun palkkaus tuli edellisen kerran ennen rengasta niin kerkesi varmaan jäädä minua taas katsomaan. No sitten otettiin rengas erillisenä ettei jäänyt mitään kammoa siitä.

Sit otettiin niin että jätettiin istumaan muurin taakse ja sit rengas ja 7 + 8 hypyt johon palkattiin kerran ja sit lisättiin sinne se putki jonne palkattiin. Yritettiin sitten siihen sylkkärille mut enhän mä ikinä sinne saakka kerennyt ennen koiraa joten helpotettiin niin että jatkettiin rataa niin että jätettiin koira 9 putken eteen istumaan ja mentiin valmiiksi lähemmäs 10. Yllättävää kyllä mutta näistä sylkkäreistä saatiin kehuja ja Kepo tuli niihin hyvin mukaan :) Mun pitää muistaa vaan antaa sille tarpeeks tilaa. Putken jälkeen taas vaikeuksia keretä ohjaamaan ne hypyt ja vikaan putkeen :D Mutta kyllä nekin sieltä sitten saatiin kaivettua..

Kokonaisuudessaan todella kivat treenit ja ensimmäistä kertaa ei tarvinnun jäädä sen kummemmin hinkkaamaan mitään tiettyä ohjausta vaan kerrankin minä ohjasin hyvin ja koira luki ohjaukset!! Renkaan kanssa tenuamisesta saatiinkin sitten ensimmäinen agility pipi.. onneksi vain karvat lähti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti