sunnuntai 17. helmikuuta 2013

Agilitya ja tokoilua

Sunnuntaista on tullut jo melkein vakkari tuplatreeni päivä. Tänään aamulla Outin ja Mervin kanssa agilitya. Tehtiin keppejä, puomia ja keinua ja yhdellä hypyllä hyppyjä niin että nostettiin rimaa ja laskettiin sitten takaisin 45cm.

Kepeillä verkot apuna ja itse taas vähän hätäisestä "lähettelin" koiraa joka ei ihan vielä 100% varma ole ekasta välistä.. Siinä sitten vähän sählättiin kun Kepu yritti tunkea itseään joka välistä sisälle :d Mutta nyt opin kepeille 3 tärkeää sääntöä.. Himmaa, lähetä ja ota kiinni! Näillä sitten hyvin meni ja puhetta oli että kohta vois kokeilla ottaa jo verkkoja pois koska hakee nätisti matalana välit ja rytmittää hienosti jo itse.

Puomilla: nostin etujalat ylösmenolle ja kysyin missä ota ja päästin. Aluksi vähän malttamaton alastulolla ja lähti ilman lupaa kontaktilta. Noissa tilanteissa en aina oikein tiedä pitäskö korjata takaisin kontaktille vai ottaa koko este uudelleen. Outilla myös hyvä huomio että keskittyisin 100% koiraan kun se kontaktilla ja kehun kun tekee oikein. Tehtiin myös muutama muistuttelu kehikolla ylösmenoja ajatellen ja teki hienosti ja haku hyvin kapean kehikon sisään. Soitin Ninalle vielä treenin jälkeen ja kysyin kehikon yhdistämistä puomiin. Ensin nyt opetetaan kehikko radalla ja Ninan ohjeitten mukaan ei vaadita kokoavaa laukkaa kehikon sisään vaan pelkästään etujalat. Ylösmenoa erillisenä pöydälle kun kehikko varma radalla. Ja sitten yhdistetään koko puomiin.

Tässä tämän hetkinen tilanne..

Puomi

Keinun opettaminen aloitettiin myös tänään. Keinu laskeutua maxi-pöydälle ja alla oli pehmuste. Kepo hihnassa ja mulla naksu ja nakki (+Mervi hihnan päässä). Kepu sai slaagin ekasta keinusta ja sen jälkeen yritti paeta paikalta laskeutumis vaiheessa, sille uudet jutut muutenkin alkuun aina vähän epävarmoja mutta uskon että kyllä siit vielä hyvä tulee.. Pitää vaan nyt tehdä toistoja joka kerta kun hallilla käydään :)

Sitten loppuun vielä hypyllä vaan helppoja hyppyjä joissa nostin rimaa ja laskin sitten takaisin alas.


Iltapäivällä tokotreeneissä aloitettiin ruudulla.Hyvin haki ruudun mutta paikka jäi aika keskelle eikä niin taakse kun olisin halunnut.. Palkkasin kuitenkin koska ruutuun lähtiessä oli vähän hukassa olevan näköinen enkä ollut varma ymmärsikö edes mitä liikettä oltiin tekemässä. Toisessa ruudussa odotin että korjasi paikkaa vähän taaksepäin ja kävin palkkaamassa vaan namilla.

Luoksetulon tein avon ja vähän levoton jätössä.. Tepsutteli.. Ihan huikean hyvä pysähdys ja sivulle tulo. Sitten taas ruutu ja hienosti haki eteenpäin eikä luoksetulon jättöpaikkaan! Jee alan vihdoin uskoa että tämä ongelma alkaa olla ratkaistu..Sitten vielä yksi ruutu jossa käskin maahan ja meni hienosti ekasta käskystä. Oon ite tajunnu että menee paremmin maahan kun seis ja maa käskyn välissä pieni viive.

Sitten yksi luoksetulon jättö jossa kävin palkkaamassa kun malttoi pysyä maassa.

Liikkeestä istumista: Jätin vaan istumaan ja kävelin eteen ja taakse ja kun olin takana ja "luopuu" minusta eli katsoo eteenpäin niin naks ja palkka. Tämä vaihdetaan siihen namin tiputtelun tilalle :) Muutama toisto näitä mutta oli aika paljon häiriötä joten jäi katselemaan vähän niitä jolloin pää kääntyi eteenpäin eli ensi kerralla vähemmän häiriötä.

Kaket: No paranee koko ajan mutta mun on oltava tosi tosi tosi tarkka jätössä koska jos vasen takanen jää sivulle niin korjaa sen aina kun nousee seisomaan mutta todistetusti osaa tehdä myös ihan liikuttamatta takajalkoja ;)

Kokonaisuutena teki kivasti ja oli paljon paremmassa mielentilassa kun sai aamulla ensi tehdä agissa enimmät höyryt pois!

Illalla vielä käytiin Peten ja Ceran kanssa tunnin lenkki ja nyt illasta Kepukin on malttanut olla ihan aloillaan :D


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti