lauantai 9. helmikuuta 2013

Aamun tokot ja aksat

Olin varannut hallin aamuksi tarkoituksena tehdä agilitya, mutta päädyinkin sitten tekemään enemmän tokoa. Tein luokan läpi palkattuna.

Seuraaminen: Paikka ehkä hiukan vieläkin edessä ja minusta edelleen aukeaa vaikkakin nyt on sanottu että on suora. Aion kyllä videoida tätä sunnuntaina niin nään itse. Kontakti on nyt tosi hyvä.

Istuminen: Tästä on tullut kiva kun joskus se vielä oli niiiin vaikeaa. Hyvä siis!

Luoksetulo: Tein avoimen luoksetulon ja pysähtyi todella hyvin. Kepolle on tehnyt hyvää tuo pysättely koska se tulee laukalla mutta koko ajan korvat pystyssä ja kuuntelee.

Ruutu: Voi venäjä. Siis taas tässä kävi niin että merkkasi olevinaan ruudun ja juoksi suoraan luoksetulon loppumis paikkaan. No kävin sitten näyttämässä. Ja sen jälkeen tein suora luoksetulon ja vein lelun ruutuun ja lähetin sinne. Näitä pitää treenata paljon!!! Otin vielä ruudun loppuosan jossa pysyi sitten niin hyvin että tuli vasta toisesta käskystä sivulle mutta näitä tehty niiiiiiiiin vähän.

Metalli: Kävin viemässä hallin toiseen päähän. Meni taas ehkä vauhdikkaammin kuin tuli mutta ei niin suurta eroa kun heittäessä.

Hyppynoutu: Tein tämänkin metallilla. Ja perusasenton kääntyessä heittää kurkkuun kapulan. Tein sitten vielä niin että jätin esteen toiselle puolelle pyysin hyppämään ja vahvistin pidä käskyllä jolloin parempi.

Tunnari: Voi hemmetti. Meni kapuloille ja toi taas vaan jonkun... Otin pois ja laitoin uudestaan niin juoksu vaan pitkin hallia ja vältteli kapuloita. Lopulta menin vähän lähemmäs ja sanoin oma niin otti taas vaan jonkun.   Annoin sitten olla. Pitää varmaan taas piilotella omaa.

Kaukot: Takapalkka, en meinannut millään saada koiraa istumaan. Maahanmenot meni lonkalleen ja ihme vätyskäinen.. Läähätti aika lailla että oli varmaan jo väsy ja takapalkka veti maahan kiinni.. Kiva jos joudutaan avoimen kaket tänään tekemään niin saattaa olla ettei koira nouse istumaan :D

Tuo tunnari kyllä taas ketuttaa että mitä helvettiä minä sille liikkeelle teen... Pitää miettiä sunnuntaina.

Loppuun agilitya vähän eli puomia, keppejä ja muutama hyppy.

Puomi: Tää oli hyvä. Tein ensin vaan pöydän kautta alastuloja joissa ensin tarjosi kontaktin taas vinoon kun itse jäin taaemmas. Käskin sitten odottaa ja sanoin ota niin tuli loppuun kun itse oli suunnilleen alastulon kohdalla.  Näissä tein häiriöitä ja kehuin kun pysyi alastulossa. Sitten tehtiin koko puomi ja ongelmana on ollut se että koira "heittää kenttään" reippasti ennen alastuloa joka johtui siitä että aloin sanoa ota ota enkä antanut sen suorittaa itse puomia loppuun eli ns. varmsitelin sitä. Kepo kun on tokokoira niin reagoi välittömästi käskyyn ja ei suorittanut estettä loppuun. Nyt tein niin että laitoin etujalat ylösmenolle ja sanoin ota ja lähdin etenemään kohti puomin loppua ja olin hiljaa. Kepo jopa laukkasi puomilla ja teki ihan mielettömiä alastulo kontakteja!!! JEEE!! Näitä molempiin suuntiin.

Kepit: Verkoilla. Laitoin pallon sinne keppien eteen ja kaksi kertaa taisi tulla yli jostain kohdasta mistä sitten huomautin. Muuten meni tosi hyvin ja alkoi miettiä sen verran ettei kaahottanut. Tein "lähetyksiä" molemmista kulmista ja haki ensimmiseen väliin jo tosi hyvin.

Loppuun laitoin kaksi hyppyä ja tein muutamia hyppyjä. Rimat laitoin 55 ihan vaan katsoakseni mitä tapahtuu  kun joskus esim takakierrossa Kepu tulee riman ali yms.. :D Nyt kuitenkin hyppäsi hypyt mutta rimat kyllä lenteli.. en oikein tiedä pitäisikö rimoja kuitenkin alkaa jo nostaa vai olla nostamatta...


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti