tiistai 5. maaliskuuta 2013

ACE

ACE:lla Harrin puolella. Rata vaikutti muuten suht simppelille mutta siellä tuli yhdessä kohtaa välistä veto jota me ei olla Kepon kanssa tehty. Rata näytti suurin piirtein tältä.. (Huom! Tätä on lyhennetty aika rankasti koska Kepon kanssa päästiin esteelle 8 asti.)


1. Oli siis rengas ja itse mentiin 1 ja 2 esteen väliin ottamaan vähän vauhtia. 2. Valssi ja 3. ja putkeen. Tämä alku meni suht hyvin vaikka joillain kerroilla tuntukin siltä että valsiin jälkeen koira tulee minun oikealta puolelta ja jään itse vähän sen eteen.. 


Sitten alkoikin ne vaikeudet.. Voi huoh sanon taas että pitääkin olla paska ohjaaja! Eli jatkettiin rataa 5. jonka jälkeen tarkoitus alunperin jatkaa vasemmalla kädellä ohjaamista mutta vetää se lähelle kroppaa samalla kääntäen ylävartaloa oikealle ja vapauttaa koira ajoissa esteelle 6. Meillä ei onnistunut tämä homma sitten mitenkään päin. Yritin myös vastakkaisella kädellä kuljettamista yms.. Mutta ihan pipariksi meni koko touhu!Tuosta vikasta pätkästä jäi kuitenkiin vielä puuttumaan se 7. este. No otettiin tuota pätkä sitten työn alle ja Harri sitten sano että nyt se kamera pois. Säikähdin ihan että minkähänlaisen saarnan saan nyt kuulla. Kuten noilta videoilta näkyy, mitä itse en ole kyllä huomannut niin Kepohan tulee aina ennen aloitusta minun vasemmalle puolelle. Harri sano etten saisi enää ajatella "tokomaisesti" ollenkaan agility treeneissä. Mun ohjaaminen kuulemma näytti sitlä että tokoharrastaja tekee agilitya ja nyt mun piti kaivaa se sisäinen agilityohjaaja esiin.  Harri myös itse halusi kokeilla Kepun kanssa. Radalta kuului vain "vittu että voi olla vaikeeta" ja koira siirtyi takaisin minulle :D Harrilla meni hermot ettei se pystynyt juoksemaan kunnolla omien kenkiensä vuoksi! Aloitettiin sitten ihan alusta opettamaan koiralle oikeaa hyppytekniikka esteelle. Kepo kuulemma tulee niin vauhdilla ja hyppää kaikki hypyt niin laakana ettei se ehdi korjaamaan itseään oikeaan linjaan ja kurvailee siksi aina esteistä ohi. Loppuun tehtiin sitten vielä tuo sama pätkä mutta tein välistä vedot ihan puoli valsseilla jotta sain koiran tulemaan esteiden välistä.

Harri totesi treenin jälkeen että Kepo on hassu koira jolle meidän pitää keksiä vain minulle ja Kepulle sopiva ohjaustapa. Seuraavia treenejä siis odotellessa :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti