lauantai 9. maaliskuuta 2013

ACE HUGE

Tänään Annen kanssa hurautettiin ACElle Vitikaisen Tiian Huge treeniin.

Tänään treenit keskitty suurinmmaksi osaksi teoria puoleen ja käytiin rata todella yksityiskohtaisesti läpi. Tiia antoi meidän ensin ehdottaa ohjaustekniikkaa ja sitten käytiin yhdessä läpi miten se olisi kannattavin tehdä. Jäi kyllä todella hyvä mieli treenistä. Radassa oli  estettä, joista Kepon kanssa jätettiin kontakti esteet ja kepit pois. Rata siis näytti suurin piirtein tältä.Koira jätetiin lähelle seinää viistosti kohti 2. 1.este merkattiin koiralle kulkemalla sen vasemmalta puolelta kohti kakkosta katsomalla koko ajan 1. estettä. 2. haltuun otto valssimaisella liikkeellä ja 3. pakkovalssi jaakotus. Heti kun koira oli lukittanut 3 esteen lähdettiin  juoksemaan kohti 5. ja koirat hakivat luonnollisesti putken matkalta.
  Ennen kuin koira ehti putkesta ulos ohjaajan piti olla jo ottamassa koiraa vas. kädellä ja ohjaamassa muurin yli ja sit vaan putkeen, pussiin ja pituus.Pyrittiin siihen ettei ohjaajan tarvinnut valua pituudelle asti vaan lähdettiin liikkumaan koiran kanssa samaan suuntaan jolloin koira haki 9. Siihen jo ennen koiran ponnistamista lähdettiin tekemään valssi. Sitten 10. ja 11. tehtiin vastaanottovalssi (=takakierto+valssi) joka oli meille ihan uusi juttu. Sillä "estettiin" koiraa ampumasta putkeen joka oli puomin alla. Sitten vaan 12.
 Puomi meiltä jäi välistä sekä seuraava putki, kepit, hypyt ja A. Joten jatkettiin leikkien että koira tulisi A:lta alas. Eli 18. jälkeen aloitettiin valssi 19 ponnistuspaikkaa kohti jotta saatiin 19 jälkeen oikealle kädelle ja putken oikeaan päähän. Sitten sarja jossa toisen esteen kohdalla tehtiin hirtto. Hirttokin opetettiin ihan perusteellisesti. Eli vastakkainen käsi vastakkaisen polven kohdalle jolloin laaseri kääntyy automaattisesti ja kertoo koiralle putken oikean pään.
 Keinu meiltä jäi taas välistä joten jatkettiin leikkien että koira olisi laskeutunut keinulta.. pakkovalssivalssi jolla taas koira putken oikeaan päähän. Sitten heitto  26. ja mentiin ottamaan vastaan 27. johon pakkovalssi jaakotus ja sitten vaan täysillä 28 ja 29. 27. pakkovalssi jaakotuksella jäätiin koiran oikealle puolelle jolloin se taas lukitsi putkesta 29. oikean pään. 30 olisi ollut viimeinen este mutta palkkasin jo putken jälkeen.
 Kepon kanssa "ongelma kohdiksi" muodostui ensin 2.selta 3.selle sillä se hyppäsi taas niin laakean hypyn 2. että vei aikaa jotta se korjasi itsensä oikealle linjalle. Sitten mulle tuli pupu pöksyyn enkä uskaltanut pinkoa tarpeeksi kovasti putken ohi kun  pelkäsin että koira kaataa minut matkalla.. Mutta pelko osoittautui taas turhaksi kun vain menin. pussiin jälkeen jostain syystä ei ekalla kerralla irronnut pituudelle vaan oikaisi minun mukana suoraan 9. tähän kuitenkin palkkauksella saatiin myös pituuden yli.
 11. takakiertoon laitto oli itseltäni ensin huono ja tein vastaanottovalssin ensin väärään kohtaan (eli jos rima jaetaan 6 osaan otin jo 2 kohdalta sen yli kun piti ottaa 4-5)
 Sarjalla veti yhden riman alas mutta se johtui ahtaasta estevälistä (selittähän ne hiihtäjätkin ;) ) mutta luki hirton ihan mielettömän hyvin :)
 24. Pakkovalssi valssissa ajattelen liikaa liikettä sivuttain eli olisi pitänyt liikkua enemmän pois alta putken suuntaan kuin ajatella koiran tulevan vas. käteen hyppäämällä sivulle päin :D 26. irtosi tosi hyvin ja loppu rata menikin sitten hyvin.
Tänään tajusin taas miten paljon todellisuudessa pelkään liikkua kun koira jää minun taakse tai joudun juoksemaan esim. putkesta ohi kun koira putkessa. Pitäisi varmaan kaatua kerran jotta pääsis tämän tilanteen yli tai sitten vaan painaa täysillä jolloin luottamus kasvaisi ettei se koira tule päälle :D Mut kokonaisuutena tykkäsin todella paljon perusteellisesta radan käymisestä. Huomenna sitten aamulla hallille tekemään keinua, puomia, keppejä ja kehikkoa :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti