keskiviikko 17. elokuuta 2016

Pro..pro.. projekti..

Tuossa reilu viikko sitten päätin alkaa treenata Kepoa tokokoe kuntoon 3.9 pidettäviä tokon rotumestiksiä varten. Hullulla on halvat huvit, idiootilla ilmaset ;)

Mehän ei olla tehty uusia liikkeitä kun satunnaisesti esim. kiertoa pihahumppana (kai aksa koira nyt kiertää osaa.. ) eteen lähetystä oon kokeillu joskus viime talvena eikä Kepo osannut silloin siitä ruutuun lähteä :D Tunnaria ja ohjattu oltiin ennen viime viikkoa tehty 2015 toko SM:issä :D eli lähtökohdat on vallan huiketa.

Kuitenkin koira on esittänyt mitä hienoimpia oivalluksia näin lyhyessä ajassa ja samalla Uppiksen tottista on saatu vietyä todella kivasti eteenpäin!

Paikalla olo: Tänään tehtiin ekaa kertaa muiden koirien kanssa. Ongelma ei ole istuminen eikä varsinaisesti luoksetulokaan tai muiden ohjaajien kutsuun lähteminen vaan se maahanmeno istumisen jälkeen :D Oltiin pohjille tehty häiriö istumista joten Kepo jumautti perseen penkkiin niin etten saanut sitä maahan ennen kun muutaman käskyn jälkeen :D Tämä siis treeniohjelmaan!

Seuraaminen: ehkä kolme kertaa tehty peruuttamista.. eteenpäin se kai osaa mennä.. Peruuttaminen oli alkuun ihan kauheeta kun istui ja siitä yritti hilata itseään taaksepäin. Nyt osaa jo nousta seisomaan ja peruuttaa mut minä en osaa kävellä suoraan :D

Jäävät: Kerran testattu. Osaa kai se ne :P

Luoksetulo: Kerran tehty :D Eikä kuullosta hyvälle. En oo ees varma teenkä suullisilla vai käsimerkeillä :D

Ruutu: eteenmenoa harjoiteltu, ruudun paikkaa hinkattava vielä. Kävelykaaviota ei tehty..

Kiertoliike: Kierretty on ilman hyppyjä. Tai no kerran kokeilin suunnistajalla hypyn ja A:n välistä mut kiertää eikä tarjoo paikkaa!

Ohjattu: molemmat suunnat tehty kerran ja osaa :P

Tunnari: tänään teki ekaa kertaa tunnarin oikeesti kunnolla. Aiemmin vähän hätä ollut ja maistellut vääriä vaikkakin ekaa kertaa lukuunottamatta palauttanut oikean

Kaket: Nää se osaa :P

Unohtukohan jotain :D Onneks on vielä aikaa ja kivam ennä kokeeseen oikeesti ilman paineita :D

Uppis on esittänyt hienoa seuraamista nyt muutamalla kerralla! Tajusin lopettaa sen leikittämisen ja taistelun ja annan sen purkaa itse itseään juoksuttamalla :) Perusasento siirtymisissä tulee vielä ääntä mutta kun tunkee ruokaa suuhun niin sekin vähän vaimenee :)

Jäävät kivan nopeat, seisominen vaikeinta joten sitä vielä vavistettava. Pysymistä varmaan pitäisi harjoitella kans :D

Luoksetulo: Hyvä! Tästäkin loppu asentoa voisi harjoitella vielä erikseen jotta osasisi tulla aina suoraan :)

Noutoa ei olla nyt tehty aikoihin eikä oikein muutakaan.. Jossain vaiheessa pitäisi vissiin edetä eikä jäädä mukavuus alueelle ja opettaa se paikalla makuu :O


ihana iltalenkki vielä, arkeen paluu on niin parasta varsinkin koirien pitkien sairaslomien jälkeen :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti