maanantai 3. marraskuuta 2014

Jälki

Sain neuvon viisaammilta antaa jäljen vanheta pari tuntia ennen ajamista jotta koira työskentelis matalammalla nenällä. Kävin tekee tuohon kunttarin nurmelle kaks jälkeä. Toinen oli lyhyempi keppijälki (4 keppiä) ja toinen oli sitten pidempi ilman keppejä. Namittelin myös sitä keppijälkeä sillä on palkkaillu keppejä lelulla ja ajattelin että ne vie kuitenkin voiton niitä nameista.

Ajoin ensin sen keppijäljen ja ensimmäinen keppi löytyi hienosti! Kepo oli tosi häkeltyneen oloinen kun se löysi kepin jäljeltä :D Palkkasin. Tämän jälkeen yritti jäädä jäljelle makaamaan palkan toivossa kun ei tajunnut että olin ottanut kepin jo pois. Sain sitten kuitenkin jatkamaan ja toinenkin keppi löytyi hienosti ja tässä ilmaisu parempi! Sitten en tiedä mitä tapahtui mutta koira ehkä hukkasi jäljen tai sekoitti johonkin toiseen jälkeen koska keppejä ei enää löytänyt ja koska oli pimeää en jäänyt asiaa ihmettelemään sen kummemmin vaan tultiin sitten nöyränä pois kun olevinaan oltiin jäljen päässä.

Jatkettiin sitten tien yli sinne seuraavalle jäljelle mikä oli selkeästi helpompi ja jälkeen alkoi löytyä mukava rytmi. Kerran kävi niin että kira ei mun mielestä jäljestänyt rehellisesti joten pysähdyin ja odottelin että laskee nenän nurmeen. kuitenkin jäi vaan seisomaan ja tuijottelemaan maisemia ja kerkesin jo miettiä että tässäkö tojotetaan loppuilta kunnes yhtä-äkkiä jatkoikin ja hienosti päästiin loppuun asti.

Sitten sain villin idean (kannattaa treenata yksin :P) että siihen ensimmäiselle jäljelle jäi ne 2 keppiä että jos yrittäsin ajaa sen uudelleen (ei se kerrasta pilalle mene ;) ) koira oli  kuitenkin selkeästi jo rauhoittunut ja kappas kun keskittyi hienosti ja löydettiin jäljelle jääneet kepit! JEEE!

Tästä siis opimme että jos tällaista tekee niin kannattaa aloittaa sillä kepittömällä jäljellä jolla saa väsytettyä ja haettua keskittymistä siihen keppijälkeen. Ja nyt mulla on sellanen olo että haluan mehtään tekemään piiiiiitkän jäljen kun sais sitä rytmiä tähän hommaan. Nurmijäljet tuppaa olemaan niin lyhyitä!

Mut siis kepit ja jälki yhdistetty ja oon niiin ylpee mun koirasta! Taas kerran :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti