tiistai 21. toukokuuta 2013

Tokot

Tokossa ollaan treenien kannalta oltu vähän "hukassa" siksi etten ollut varma päästäänkö sm joukkueeseen eli teenkö vielä VOI liikkeitä vai alanko panostaa enemmän EVL liikkeisiin. Alku kuusta siis tehtiin jo enemmän merkkiä ja ohjattu sekä jääviä mutta sunnuntaina tehtiin joukkuevalinnat ja Kepon kanssa ollaan nyt sitten 2.joukkueessa. Eli kaksi päivää nyt treenattu vaan puhtaasti taas VOI liikkeitä ja ajattelin unohtaa merkin nyt kokonaan sinne saakka jottei koira missään nimessä siellä vahingossa edes ajattele merkkiä :)

Mun pitäs nyt keksiä joku hyvä treenisuunnitelma sm:iä ajatellen. Mut kerrataanpa tällä hetkellä miten liikkeet/treenaaminen..

Paikalla olo: Oon tehnyt nyt paljon lyhyitä pätkiä ja kiinnittänyt erityisesti huomiota siihen asentoon. Vieläkin käänttyy jossain vaiheessa lonkalleen minkä haluisin kokonaan pois. Olen huomannut että kun palkkaan namilla niin "lössähtää"sitten jossain vaiheessa ja menee lonkalleen. Nyt ajattelin kuuri luontoisena kokeilla palloa edessä saisiko koiran skarpimmaksi.

Seuraaminen: Nyt olen tehnyt vaan lyhyttä intensiivistä seuraamista ja treenattu lähinnä taas asennetta. Lelu palkka. Haluan että koira ajattelee koko ajan että onpas tää seuraaminen kivaa! Tällä ajattelin jatkaa ainakin tovin ja tietty vaihdella seuraamiskaavion pituutta.

Istuminen: Istumisen seuraamiseen olen myös panostanut nyt paljon koska tekee paljon paremman istumisen silloin. Ympärillä pyörimistä edelleen tehtävä päivittäin jotta etujalat pysyy maassa.

Luoksetulo: Seisomista ja maahanmenoa olen tehnyt kierron kautta. Suorat luoksetulot läpi tai palkkaillut pelkästä jätöstä. Jättöjä palkattava paljon!!

Ruutu: Treeneissä nyt löytynyt vähän heikosti/ kaikki ylimääräinen (tavarat/kapulat/merkit) sotkeneet. Yleensä korjaamisen kautta löytynyt mutta haluaisin kyllä että menisi ekalla suoraan. Pihassa löytää hyvin joten varmaan tännekin lisättävä kaikkea ylimääräistä..

Hyppynouto: Melkoisen vähän taas tehty kun sitä hyppyä ei ihan joka paikassa ole mutta missä sitten tehdään niin ajatuksena tehdä valtaosa niitä reilusti vinoja heittoja.

Metalli: Tätä tehty kierron kautta jotta saataisiin palautukseen lisää vauhtia.

Tunnari: sm:iin asti tehtävä erikseen myös pelkkää omaa jottei purekapulaa. Päivittäin myös kokonainen liike NURMELLA. Ja niin että sekä minun että tunnareiden takana ihmisiä.

Kaukot: seiso-maa sekä seiso-istu tosi tarkassa syynissä ja paljon vahvistusta läheltä ettei tule eteenpäin!

Ylipäänsä treeneihin useampi koira tekemään kerralla, paljon "yleisöä", Häiriökontaktia ja häiriö merkkejä yms..

Rinon kanssa myös treenattu avoimen sekä voittajan liikkeitä, hitsi kun saisi sen paikalla olon varmaksi niin lähtisin sen kanssa kokeeseen.


Rino alkuvuodesta 2013


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti