lauantai 11. toukokuuta 2013

Rinon luonnetesti ja Kepon tokotreenit

Tänään käytin Rinon luonnetestissä maaningalla. Tuomareina Jorma Kerkkä ja Reijo Hynynen, harjoittelija Jari Laine.

Yllätyksenä tuli miten voimmakkaasti koira reagoi asioihin ja se olisi halunnut paeta koko testialueelta vielä testin jälkeenkin. Lähtee nimittäin tuostakin koirasta ääntä tarvittaessa! Ja pääasia ettei mikään mennyt miinukselle :)

Lopputulos kuitenkin 140pistettä ++ laukaus kokematon

Toimintakyky +1 Kohtuullinen
Terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäshalua
Puolustushalu +1 pieni
Taisteluhalu +2 kohtuullinen
Hermorakenne +1 hieman rauhaton
Temperamentti +1 erittäin vilkas
Kovuus +1 hieman pehmeä
Luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä ja avoin
Laukauspelottomuus ++ laukauskokematon

Video tulossa myöhemmin.


Kepon kanssa tokotreenit tuossa lähi kentällä.

Tein alkuun kierron kautta stoppeja ja suoria luoksetuloja. Ne pysäytykset on kyllä ihan sika hyviä ja olen niihin enemmän kuin tyytyväinen. Siksi varmaan pitäisikin tehdä enemmän niitä maahanmenoja..

Seuraamiminen: Tänään ei edistänyt eikä poikittanut. Mun pitää varmaan vaan purkaa se paremmin ennen kuin alan tekemään.

Z: En tehnyt oikeasti z muodossa vaan ensin istumisen josta palkka ja pyörimistä, sitten seisominen josta suoraan sivu käskyllä jatkettiin sekä maahanmeno josta jatkettiin seuraamista. Koiran asenne seuraamista kohtaan on muuttunut huomattavasti.

Ruutu: Ensin lähetys voi tyyliin jossa ennakoi reilusti ennen ruutua pysähtymisen. Uskon johtuvan siitä että tiesi minulla olevan pallon kädessä. Odotin että korjaa, kehuin ja kutsuin pois. Toisella kerralla meni haluttuun paikkaan asti. Sitten pari lähetystä EVL tyyliin jossa jätin koiran näkymättömälle merkille ja menin kauemmas lähettämään ruutuun. Näitä voisi ehkä muutaman tehdä lelulle sillä tekee vähän mutkaa ruutuun mennessä. Muuten loistava siihen nähden ettei ole ennen tehty. Loppuun vielä "voi ruutu".

Noutoa tehtiin puuta kiertämällä. Tässä loppu perusasento jää helposti vähän vinoksi.

Tunnarissa jätin koiran vajaaseen 10 metriin. Vein kapulat ja jäin itse lähelle kapuloita. Heitin namin koiran taakse ja "kutsuin" käskyllä oma. Tuli yllättävän vauhdilla mutta malttoi haistella rauhassa vaikka menikin kerran oman yli. Odotin loppu perusasennon missä pudotti kapulan kerran. Tein toistona vaan palautuksen.

Kakeissa yritin mennä ainakin 20metriin. Eka kerta tehtiin takapalkalla mikä jumii koiraa vähän istumaan nousussa. Toka kerta ilman takapalkkaa ja teki edelleen hyvin! Kaukot on kyllä toinen mistä tykkään!

Ohjattu aloitettiin palkkaamalla merkki. Sitten merkki ja lähetys vasemmalle. Koira kävi käpualla mutta ei jostain syystä nostanut sitä.. Toistin käskyn vasen hae jolloin otti kapulan. Toinen vasen haku ja sitten taas yksi pelkkä merkki palkkaus. Oikean haku. Tämä mennyt kivasti eteenpäin sillä pystyn itse olemaan jo merkin kohdalla lähettäessä noutoon. Haettavat kapulat pari metriä merkistä taaksepäin.

Olin kyllä tyytyväinen taas tän päivän treeniin ja tuntuu ettei se EVL nyt loppujen lopuksi hyvin kaukana olekkaan. Illalla vielä käytiin juoksu lenkillä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti