lauantai 4. toukokuuta 2013

Tokoa

Tänään Mervin ja Outin kanssa tokoa Vuorelan koulun kentällä.

Kepon kanssa tehtiin ensin EVL seuraaminen. Olen nyt tehnyt vaan lyhyitä pätkiä joista sitten palkkaillut. Seuraaminen kokonaisuudessaan ihan jees.. En sano yhtään sivukäskyä jolloin tuntuu, että ei kerää painetta ja on skarppina koko ajan.. Täsykäännökset pitäs kokeilla kääyntyä ulospäin tai sitten treenattaava vielä enemmän noita. Jättää käännöksiä kesken. Hitaan kävelyn jälkeen alkaa poikittaa ja painaa.. Voisin kuvitella että johtuu palkan odotuksesta eli nyt muutamassa treenissä tehtävä vähän pidempää pätkää jottei ala painaa loppua kohti.. Tältä seuraaminen kokonaisuutena näytti:

Kepo seuraa

Sitten tehtiin luoksetulo, missä oli tarkoitus palkata pallolla seisominen. Pallo jäi tietenkin treenikassiin enkä sitä viitsinyt lähteä hakemaan, joten palkkasin niin että kun pysähtyi niin kävin palkkaamassa namin heitolla.
Jätössä taas oli korjannut asentoaan, joten näitä pitää edelleen treenata. Pitää varmaan kokeilla sitä takapalkkaa tai katsoa että jää oikeasti hyvään asentoon.

Sitten ruutu, jossa olin ihan varma että merkkasi sen. Kuitenkin kun lähetin niin koira ampui luoksetulo merkille. Siitä käsimerkillä korjasin ruutuun ja kävin palkkaamassa. Sen jälkeen tein toisen ja meni suoraan ruutuun. Olen kyllä tyytyväinen että menee myös korjauksesta sinne, koska niitä tehty ihan todella vähän.

Tunnarissa haetaan edelleen vaan parempaa itsevarmuutta, joten samanlaista haistelutreeniä kuin aiemminkin. Tein myös toisen, jossa huomaa että Kepolle tulee "hätä" ja alkaa vähän maistella kapuloita.
Seuraava vaihe tästä on, että alan heittää namia kapuloista poispäin jotta saadaan koiraa vähän nostettua. Itse kuitenkin edelleen lähellä ja nopea palkka omasta.

tunnari1

tunnari2

Autolle mentäessä Kepo sitten vielä karkasi! Eipä ole ennen näin tehnyt, mutta nyt jumittui kentän ja auton välille kun itse olin jo autolla. Samalla Outi teki Rian kanssa kiertämistä ja Kepo päätti sitten liittyä tähän juksemiseen. Hitto että kiehahti ja lähdin vaan jahtaamaan koiraa ympäri kenttää ja ei tarttennut edes kauaa kävellä kun se heittäytyi selälleen maahan ja aneli armoa.. Sanoin vaan että sitähän minäkin ja koirakin tuli kiltisti autolle.

Rinon kanssa tehtiin vielä seuraamista, kaukoja, jäävät, luoksetulo ja paikalla olo Oton kanssa. En mennyt piiloon, mutta ei se sen näköinen ollutkaan että sieltä olisi lähtenyt. On vaan kauheen hanakala luottaa siihen!Kepu pihahommissa 4.5Ei kommentteja:

Lähetä kommentti