perjantai 2. elokuuta 2013

Oili Huotarin tokokoulutus

Oili tuli kouluttamaan nuortenkoirien tokoringin koirakoita tänne kuopioon.

Tänään tehtiin kisamaisesti luokat ja sitten saatiin niistä palautteet + lisäksi tehtiin häiriöpaikalla olo treenejä.

Meidän ensimmäinen EVL luokka treeni tai no toinen.. Se eka tehtiin SMien jälkeen kun katsottiin vaan osaako se niistä liikkeistä mitään :D

Ensinnäin mun pitää nyt muistaa taas ketjuttaa liikkeitä. Nyt tietysti kun on paljon uusia juttuja opetellut niin on palkkaillut paljon mutta nyt kun koiralla alkaa olla niistä edes joku haju niin pitää alkaa ketjuttaa.

Paikalla olot: Istumisessa levottomat etujalat, kurkii taakse jolloin jalka nousee ylös.

Paikalla makuu: Haistelee taaksepäin. Kokonaisuudessa koiran tulisi olla levllinen mutta työtä tekevän näköinen.

Ruutu: Hyvä merkki! Ei tiennyt yhtään missä ruutu on ja lähti epävarmasti mutta kun löysi sen niin meni riepästi. Kyynärät jäi molemmat ylös kun käskin maahan ja törmäsi rumasti ruudusta sivulle tulossa. Epävarman oloinen.

Kaukoissa istumiset vajaat, tuli eteenpäin seiso-maa vaihdoissa. Pitäsi opettaa se seisominen niin että kerii painon taakse.

Hyppunoudossa tarttuu rumasti kapulalle ja vino loppu perusasento.

Seuraamisessä ÄÄNI!!! Vire liian korkea, ylityöskentelee oik. käännöksissä, kaikki perusasennot vinoja+ täykkäreiden jälkeen jättää kokonaan tekemättä. Paikka valuu ajoittain liian eteen.

Z- Maahanmeno hidas, istuminen hidas, seisoi hyvin. Vas. käännös huono.

Ohjatussa tapahtui jotain hyvin outoa  (oik.haku ) :D Kepo jäi kiinni johonkin oikeassa reunassa oleviin tavaroihin. Meni merkille mutta oli kyllä ihan poikittain ja kun lähetin oik.haku meni katsastamaan ne tavarat jonka jälkeen ampui keskikapulalle. Korjauksien jälkeen sain sen oikealle kapulalle jonka sitten palautti ravilla.

Tunnarissa oli kuulemma sorkkinut jotain väärää tai ainakin se oli siirtynyt.. itse en huomannut. Hyvin kuitenkin toi oman mutta pureskeli voimakkaasti. Epävarman oloinen.

Luoksetulossa oik. kyynärä jää ylös jätössä. Hyvä pys. ihan kauhea maahameno jonne meni vasta toisella käskyllä. Loppuperusasento vino.

Kokonaisuutena olen ihan tyytyväinen. Oma häpeä taas etten koiraa purkanut ennen suoritusta. noista vinoista perusasennoista olen vään hämilläni sillä kukaan ei ainakaan treeneissä niistä sanonut.. tai site olen palkkaillut niin paljon lennosta etten edes ole niitä tajunnut esitellä. Nyt siis huomisen treenisuunnitelma tehdä seuraamista (vinous, paikka, ryhdikkäät perusasennot), ohjatun palautusvauhti, tunnari ja vinkki siihen kaukojen seisomiseen.

Sanoi se Oili sitten positiivistäkin mutta en niitä itselleni ylös kirjoittanut. Pääasia että tietää mitä treenaa! :)

Loppuun tehtiin ihan huiseja paikalla olo treenejä.
Oltiin tiiviissä ringissä, jossa jokainen käski omaan tahtiin koiraansa maahan ja perusasentoon. Tässä koirilta vaadittiin tarkkuutta ja kuuntelua! Sitten muuten sama mutta koira myös jätettiin paikalla oloon ja kierrettiin sikinsokin muiden koiria ympäri. Sitten oltiin jonossa jossa aina joka toinen käski koiransa maahan ja peruasentoon. Sama rivissä + myös rivissä niin että Oili satunnaisesti käskytti jonkun maahan/peruasentoon. Sitten jätettiin koirat osa istumaan ja osa maahan. Myös rivissä niin että joka toisella naama erisuuntaan ja jätettiin paikalla oloon. Loppuun jono jossa paikalla istuminen niin että koirat ihan kiinni toisissaan. Tässä Kepo oli kyllä vähän nuuskinut poppiksen selkää. Loppuun vielä pienessä ympärässä seuraamista sikinsokin sekaisin. Oli kyllä ihan mahtavat lopputreenit! Näitä pitää viedä myös omalle ryhmälle.

EVL yksilöliikkeet


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti