lauantai 3. elokuuta 2013

Oilin koulutuspäivä 2

Siis nyt on pakko hehkuttaa että iham mielettömiä treeni-ideoita syntyi tänään! Näillä on hyvä mennä eteenpäin ja rikkoa vähän normi kaavoja!

Ensin kuitenkin Kepon tämän päivän liikkeet.

Ryhti: Peruasento ryhti, kaukojen istumisen ryhti sekä "kyttäys" merkille tms..

Aloitetaan ensin koiran edessä seiston opettaa istumista ryhdikkäämmäksi. Ensin niin että autetaan tyhjällä kädellä nousemaan istumaan ja palkka tulee sitten toisesta kädestä. Voidaan suorittaa myös palkka kädellä mutta silloin koiralle tehtävä selväksi ettei namissa saa olla kiinni/kytätä sitä. Kaikista huonoista aina höp, höp ja sitten uudestaan. Mitään huonoja ei hyväksytä. Sivulta sama. Voidaan alkuun auttaa nostamalla vas. kättä ylös. Käytetään istu sanaa. Jonka jälkeen voidaan vaihtaa sivu.

Opetetaan ensin läheltä jonka jälkeen vaaditaan myös kauempaa. Vaaditaan myös kisanomaisissa treeneissä.

"Kyttäys"/painuminen liikkeiden aloituksissa.. Koiraa ei päästetä huonnolla ilmeellä tekemään. Käytetään hämy sanoja. Käsketään koira pois ja tulemaan uudestaan aloitukseen. Itse myös ajattelin että kun merkkuutan liikkeen ja kysyn esim missä ruutu, vaadin kontaktin ennen liikettä.

Näihin varmasti auttaa myös yllätyksellisyys mistä kerron myöhemmin tarkemmin.

Tunnarissa ensin perusta kuntoon. EI SAA PELÄTÄ TOISTOJA!! Kepon pitää olla tarkempi ja keskittyä. Ei tarvitse panikoida vaikka oma ei löytyisikään. Läheltä kapuloille menoa. Nami kapuloiden eteen jotta aloittaa haistelun alusta asti. Jos ei haistele ekoja kutsutaan pois. Samoin jos menee oman yli monta kertaa kutsutaan pois. Kapulat lähekkäin rivissä/ympyrässä. Myös kasassa. Kun varmistuu niin kasvatetaan matkaa.

"Källi" jossa oma "piilotetaan" apuohjaajan kengän viereen. (Koira siis näkee vain väärät) koira joutuu itse ratkaisemaan ongelman.

Hyppynoutoa en tehnyt mutta kysyin hypystä. Tehdään tarkotuksellisesti todella vaikeita kulmia hypylle. Kun koira valitsee hypyn lelu palkka.

Tehtiin vielä kimppahäiriötreenejä koirat ringissä paikalla istumisessa missä ohjaajat siirtyivät koirien eteen. Apuohjaajat menivät käskemään koiria maahan ja kutsumaan luokse, tiputtelivat nameja yms.. Kepo kiltisti totteli kaikkia maahanmneo käskyjä. Sitten kun ahdisti tarpeeksi lähti pakittamaan pois tilanteesta (tämä ei siis sallittua). Tätä tehtiin aika pitkään. Loppuun paikalla olo missä koirat ihan vierekkäin. Kaikki olivat nätisti. Kepo kääntänyt kyljelleen Popin kanssa pyllyt vastakkain :) Hauskoja treenejä!

Näillä on hyvä jatkaa!! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti