tiistai 6. elokuuta 2013

Tuplatokoilupäivä!

Outin kanssa aamulla vuorelan koulun kentällä.

Aloitettiin ohjatulla missä vas. haku. Merkit kaikki oli vauhdillisesti hyviä, mutta niissä pääsee pieni vinkaisu. Näissä treeneissä en siihen puuttunut. Vas. haku joka oli ihan ruudun vieressä. No ruutuunhan se meni. Hyvin kuitenkin korjasi.

Sitten ruutu, missä ensin ajattelin merkkuuttaa mutta tulin siihen tulokseen että löysi sen jo kun ohjatussa kävi siellä. Lähti kuitenkin vähän epäilevästi sinne juoksemaan mutta kun löysi niin meni hyvin.

Tunnareita tehtiin myös muutama, missä rivissä ja ympyrässä n.10 kapulaa. Hyvin malttoi haistella. Loppuun vielä pari kasaa mistä hyvin myös omaa etsi.

Loppuun vielä luoksetulon maahanmenoja. Missä siis kierrätin puuta ja otin aina käteen syömään.


Illalla sitten Kirsin kanssa Toivalan koulun kentälle.

Alotettiin ruudulla. Tätä nyt paljon jotta saan sen varman oloisena juoksemaan sinne. Merkille taas pääsi ääni ja nyt sitten puutuin siihen ja aion puuttua nyt kaikkiin. Pari kertaa piti keskeyttää tekeminen jonka jälkeen meni sitten kaikki kerrat hiljaa :) Hyvin lähti ruutuun. Ekalla kerralla teki voimakkaamman kaarroksen minuun päin kuin tokalla. Mutta tämä alkaa kyllä hahmottua.

Sitten tehtiin samalta merkiltä ohjattu jossa oik. (eli ruudun puoleinen haku) tehtiin tarkoituksella jotta selviää onko koira kuulolla. Merkiltä lähtiessä vilkaisi ruutuun mutta hienosti meni kapulalle. Muutamalla tule käskyllä pyysin reippaammin palauttamaan.

Seuraamissa tehtiin paljon käännöksiä ja sivuaskelia ja peruutusta vauhdista. Kontakti ja keskittyminen parani heti huomattavasti. Peruutusta pitää vielä treenata lisää kääntymällä samalla kuin peruuttaa jolloin koira joutuu oikeasti työskentelemään takaosalla!

Tunnareissa oli nyt illalla enemmän hätiköintiä kuin aamulla. Muutaman kerran jouduin ottamaan kapuloilta pois.

Paikalla olot tehtiin sikamaisilla häiriöillä ;) Kirsi ensin paikalla istumisessa kutsui Kepon luokse ja sieltähän se lähti parikin kertaa kunnes tajusi jutun juonen :D Sitten kävin nostamassa muutaman maahanmenon takaisin istumiseksi kun sitä Kirsiä oli niin mukava kuunnella niissäkin! Loppuun kuitenkin kesti senkin hyvin! Makuussa ylitsepääsemättömäksi meinasi koitua lelu joka kaiveltiin treenikassista. Loppuun selätettiin sekin ongelma :) JESH! Näitä lisää jotta koiralle tulee hienoja onnistumisen tunteita kokeissa!

Kelpo tunnaroi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti