maanantai 3. kesäkuuta 2013

ACE treenit

Tänään ACElla ja koska meitä oli vain 5 vedettiin yhdellä koutsilla eli Harrilla.

Rata oli 14 estettä mikä sisälsi kepit, pöydän ja keinun.

Alkuun Harri ehdotti että jos se 14 estettä menee 0 läpi niin lisätään sitten rataan 6 estettä jne.. Rata alkoi 3 esteen suoralla johon sitten asetuin 2. ja 3. hypyn väliin ja kutsuin koiran. Kepolle tuli joku arviointivirhe ja se vetäisi 2 esteen riman naamalleen.. liukui mahallaan 2. ja 3. esteen välin ja yritti vielä nousta ennen 3. mutta veti siitäkin rimat naamalleen.. Vähän aikaa siinä sitten ihmeteltiin sattuiko koiraa johonkin/hajosiko jotain mutta hetken jälkeen koira kuitenkin palautui normaaliksi.. Päätettiin kuitenkin vaihtaa lelupalkka namiin ja vähän rauhoittaa koiraa..

Tehtiin muutama hyppy ihan vain yksittäisellä esteellä ja sitten aloitettiin homma alusta.

Eli 3 esteen suora josta valssilla neloselle ja heitto putkeen (5.) Siitä 6. hyppy takakiertona ja vastaan otto valssilla kepeille. Kepit avokulmasta mutta ei niin jyrkästi kuin esim lauantain treenissä joten haki hiensoti pujotteluun sisään. Kepeille persjättö joka oli meille vähän hankalaa, mutta toistojen kautta saatiin paremmaksi. 8. putki ja 9. pöytä. Pöydässä ei ongelmaa ja hyvin malttoi odottaa. Kun koira oli pöydällä karattiin itse 10. ja 11. esteen taakse ja 12. pakkovalssi valssilla ja keinu.13. Keinulla taas ekalla kerralla tuli vähän lentona.. Mutta jäi hyvin odottamaan etenemis lupaa paikoilleen vaikka ei ihan keinulla pysynytkään joten annoin jatkaa vielä 14. johon sitten palkka. Toisella kerralla keinussa ei ongelmaa!

Tuota pakkovalssi valssia vähän hiottiin niin että koira suorittaisi sen lähempänä rimaa ja palkattiin namilla kädestä.

Loppuun tehtiin vielä persjättö pätkä eli siinä "radassa" oli ehkä n. 10 estettä ja teemana persjätöt. Nyt tajusin hyvin että mun ei tarttee jäädä oikeasti odottamaan sitä koiraa siihen vaan etenen itse koko ajan ja koira vaan sitten joutuu katsomaan kummalle puolelle tulee! Tämä oli kyllä ihan oivalluksien pätkä! JESH!

HUH! Olipa kerrassaan taas mukavat treenit ilman tuota alun episodia. Onneksi näyttää kuitenkin siltä että selvittiin säikähdyksellä ja tod. näk. lihasjumeilla mutta mitään isompaa ei hajonnut!

Kyllä agility on vaan niin <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti