sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tän päivän tokot

Tokotreenit suunnistajanpuiston kentällä.

Seuraamista tällä uudella palkkauksella ja koira jo nyt alkoi suoristua kivasti :)

Istuminen: Merkkauksen jälkeen seuraamisesta palkka ja sitten yksi istuminen ja edelleen ne jalat tuppaa nousemaan vaikka kuinka sitä len tässä kotona yrittänyt pyöritellä..

Luoksetulo: Ensin palkkaus jätöstä ja sitten kutsu ja palkka seisomisesta.

Ruutu: Merkkasi jostain syystä ruudun vieressä seisovan ihmisen ja meni sitä kohti. Ensimmäistä kertaa huusin että SEIS muutaman kerran kun koira pysähtyi ja kuunteli ja näytin kädellä ja sanoin ruutuun jolloin korjasi ruutuun! JEEE! Kävin siitä sitten palkkaamassa koska en ole ikinä aiemmin yrittänyt korjata sitä. Muutama toisto ja alkuun taas lähti sivuun mutta kun olin hiljaa niin korjasi itse ruutuun. Tämä on minun suurin huolenaihe siinä kokeessa..

Nouto: Jatkettu heitto ja pakitin vielä itse lisää kun lähti noutamaan. Silti palautusvaihti niiiiin paljon huonompi kuin meno. Mutta ei heittänyt kapulaa kurkkuun!

Tunnari: Toi väärän :O Tästä len hyvin järkyttynyt koska tätä ei ole tapahtunut pitkään aikaan. Otin vaan pois ja sanoin että oma. Meni kapuloille ja otti ekan mikä kyllä oli oma mutta koirasta huomasi heti epävarmuuden. Jäi vielä sitten syömään matkalle. Pirulainen ;)

Kaket: ensimmäinen seis-maa jäi kyynärät ylös. Kaikissa s-m liikutti takajalkoja mutta ei tullut eteenpäin. Tämä vaihto on just se mihin vähiten luotan.

Kun tulin kotiin tein vielä olkkarissa tunnarin jonka koira veti ensin ihan läskiksi. Juoksi kapuloille suu auki ja nosteli kaikkia. Huomautin ja laitoin koiran pois. Sitten uudestaan jolloin nuolaisi yhtä kapulaa mutta oli selvästi keskittyneempi ja toi oman. Loppuun vielä ihan pelkkää oman piilotusta jotta nenän käyttö vahvistuu.

Tein myös suunnitelman koe aamulle joka on seuraavanlainen:

Aamulla kotona muutama oman piilotus jotta käyttää nenää eikä saa purra. Kisa paikalla hyvä purku eli juoksutan pallolla ja siihen samaan yhteyteen muutama seuraamisen liikkeelle lähtö nami palkka ja loppuun lelu. Sitten yksi/kaksi maa-istu, maa-ylös ja seiso-maa vaihto ja palkka. Sitten koira autoon ja toivotaan että ehtii olla siellä ainakin puoli tuntia niin ettei tapahdu mitään.


Varpaiden lämmittäjä <3


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti