keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Riitta Kivimäen tokokoulutus 3.4

Tarkoitus alunperin oli tehdä molemmilla koirilla mutta yllättävän lyhyt on 20min+20min jos ongelmat on luokkaa Kepo :D

Riitta näytti alkuun mukana olevalla pennulla millaista treeniä itse tekee. Hänen koulutus pohjautuu luopumisen ja tarjoamiseen. Bc pentu oli kk nuorempi kuin Uppis ja oli paljon taitavampi :D Pennun kanssa tunnarinoutoa ja "pitoa" , seuraamista, paikalla makuuta, kaukojen seiso-istu ja istu-maahan vaihtoja. Perusasennot oli tehty etujalat targetilla tarjoamisen kautta.

Tehtiin sitten yhteistreeni luopumis-juttuja. Oikeestaan ollaan Uppiksen kans näitä jo vähän tehtykin Villen opastuksella mut nyt sain ajatuksesta oikeesti kiinni. :) Näitä tehdään nyt päivittäin Uppiksen kanssa.

Kepolle sitten tunnari.
Meillähän tässä on sellainen ongelma kuin paine :D nyt siis pitäisi saada koirasta paine pois ja nyt tehdään niin että tunnareita on paljon. Esitetään nami poispäin kapuloista ja laitetaan oma vieraiden joukkoon.  Jos koira alkaa hampaita vääriä se käsketään istumaan tms. Ja sit luvan kanssa se saa jatkaa. Näin koiran pitäisi oppia säätelemään viretila itse kapuloilla ja tästä liikkeestä tulisi kiva ja paineeton.  Ohessa tehdään tiivistä jonotunnaria, koska Kepo ei aina tarkenna hajua. Myös torni missä oma on torni vieressä ja jos koira koskee torniin se otetaan pois nätisti kapuloilta. (Riitta opettaa tunnarin muotoerottelulla) Tehtiin myös tunnari missä oma olikin tulitikku. Näitä ei kannata  tehdä paljoa mutta ihan hauska kokeilu ja Kepolle tosi vaikea ;)

Toinen ongelma on se Z ja varsinkin se istuminen. Nyt viime ajat ollaankin vahvistettu merkkien tuijottelua ja niitä nyt totisesti tuijoteltiin viime kokeessa. . Huh! No tähän saatiin vinkiksi jättää rehellinen etupalkka joka ei liity merkkeihin mitenkään.  Lisäksi Z seuraamista niin että niitä merkkejä oikein vahvistellaan apparin toimesta ja vaaditaan hyvä seuraaminen.

Loppuun vielä pikainen katsaus sivulle nousuihin ja treeneissä kun nään että reagoi niin palkkaus samantien ja itse peruuttaen liikkeelle.

Oli tosi kiva ja ajatuksia herättävä koulutus :)

Missä oma?


Palautetta treenikavereilta





Ei kommentteja:

Lähetä kommentti