lauantai 14. kesäkuuta 2014

Tokoa suunnistajanpuistolla

Annen ja Päivin kanssa treenit suunnistajanpuiston kentällä.

Aloitin treenin perinteisellä ruutu-ohjattu erottelulla. Ruutuun lähetys ensin vas. Merkille laitoin kosketusalustan jota olen nyt vahvistellut kotona. Hyvä merkki + ruutu!

Sitten vaihdoin merkille lähetys puolta josta ohjattu ja vas. haku. Ekalla kerralla edelleen lähti juoksemaan kohti ruutua. Muutaman pysäytyksen jälkeen meni kapulalle. Toistolla suoraan kapulalle joten ei se ihan tyhmä ole ;) Loppuun vielä palkattu merkki.

Z-liikkenä jossa järkkä seiso-maa-istu ja viimeisen merkin takana ylläripallo. Autetut asennot jotta saan niistä rivakat. Seisominen levoton johon nyt tehtävä treeniä. Maa ok. Istumisessa pysähdyin taakse kun jäi vaan tuijottamaan, korjasi katseen eteen jos JES mutta kesti hetken että koira tajusi pallon merkin takana. Toistolla pelkkä istuminen ja koira osasi odottaa palkkaa merkiltä.

Tunnarissa ensin pelkkä oman piilotus pari kertaa ja palautus laukalla. Puri jonkin verran taas kapulaa. Liikkenä puri taas enemmän ja sitten alettiinkin painia sen puremisen kanssa.. Temppuja kapula suussa ja taas voimakasta puremista. Muutama pelkkä palautus ja alkoi pitää paremmin. Sitten haistelu + palautus niin että jätän koiran ihan kapuloiden viereen mist käsky OMA ja palautus. Piti hyvin. Tultiin siihen tulokseen että treenataan ennemmin pelkkää puremattomuutta kuin vauhtia.

Hyppynouto joka liikkeenä vinolla heitolla. Hyvin valikoi hypyn :) Sitten niin että ollaan koiran kanssa moemmat pois hyppylinjalta ja kapulan heitto. Lähetys kuitenkin hypyn kautta noutoon ja JESH! Onnistui ihan superisti!

Huomenna tehtävä seuraamista, luoksetulo, takaa sivulle tuloja, maahanmenoja + sivulle nousut, Z-asentojen häiriöt,tunnari ja kaket.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti