torstai 30. lokakuuta 2014

Iltaruoka ilmaisut

Siis koska mä tunnetusti treenaan koiria varten enkä niinkään itseäni niin pakko oli iltaruualla hömppäillä tarkkuusesineen ilmaisua (ettei Kepolla olisi tylsää).

Ideana oli miettiä onko maahameno kuitenkaan se paras ilmaisutapa että tiedänkö oikeasti suurinpiirtein missä se esine on kun koira menee maahan. "Poljin" sisällä mattoon alueen (oikeesti en tiedä onko sillä merkitystä..) ja tiputin mustekynän jousen poljetulle alueelle.  Kepolla meni hetki ennen kuin esineen löysi mutta ilmaisi hyvin! Siis jos oon tosi tarkkana (niin kun aina ;) ) niin periaatteessa mun pitäisi löytää se esine, koska se käyttää ensin nenän siinä ja sit menee maahan. Tää pitäis nyt oikeesti päästä testaamaan ulkona ja silleen etten itse tiedä missä se esine on ja katson kun koira työskentelee ja osaanko lukea sitä.

Tein vielä typerästi että vaihdoin glemmarin jousen tilalle "toisella kiekalla". Koira haistoi sen mutta ei reagoinut ja tajusin että olinpa tyhmä kun tietysti se etsi sitä jousta. Pitäisi pitää selkeä tauko/toisena päivänä koittaa toista esinettä.

Tein vielä etsimisen jälkeen vaan ilmaisun vahvistuksia naksutellen.

Huomenna vahvistellaan keppi-ilmaisuja ja vloppuna lupasin itselleni jälkihommia :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti