sunnuntai 20. syyskuuta 2015

Jälki

Käytiin Viivin ja Joonaksen luona jäljellä. Tehtiin sekä esinesuora että ihan ruokajälki missä ei esineitä. Vanhetettiin n.tunti.

Jäljellä pääosin ruokaa, muutamia max. 3 askeleen tyhjiä ja kulmat tyhjänä. Kaksi 90 kulmaa ja kaarretta.

Saatiin kehuja mielentilasta. Noottia saatiin jäljen pituudesta eli lyhyempiä! ! Nyt luodaan mielentilaa ja halutaan koiran ajavan intensiivisesti koko jälki. Jos se on liian pitkä on koira ehtinyt jo jäljen puolessavälissä syödä itsensä täyteen ja jälki työskentely alkaa kärsiä loppua kohden. Lisäksi jälkeen pitää tehdä vaikeutta lisää eli koira on koko ajan tarkkana missä jälki kulkee eikä se siis pysty lähtemään juoksemaan koska tulee hukka. Uppis lähti 2x jonkun muun hajun perään jolloin nyppäsy liinasta ja Ei -> jälki ja annetaan koiran itse etsiä jälki eikä auteta yhtään. Ohjaajan pitää tietää tarkasti missä jälki kulkee koska liian isoa hukkaa on taas nuoren koiran hankalampi selvittää eli mielummin puututaan jo pieneen virheeseen. Sitten kun koira jo todella osaa saa se tehdä isomman hukan. Nuoren koiran kanssa tärkeää kuitenkin säilyttää itseluottamus jäljellä eli ei liian vaikeita juttuja.
Paalulle vientiä ei namikädessä vaan hallitusti vierellä, tässä tms. Koira saa katsoa eteen ja samalla tutustua pohjaan ennen jäljelle menoa. Ei kuitenkaan ryysiä.

Esinesuora: ei ikinä namitettu koska koulutetaan esineitä. Eikä paalua! Jälki ei tästä kärsi eikä se ole pääasia esinesuoralla. Uppis kyllä teki hienon jäljen vaikka oli tyhjä ja samalla huomasi että jälki vie enemmän kuin ne esineet. Esineiden välissä aina 5 tyhjää. Ekan ilmaisi hyvin ja heti toisesta yli. Ei ja heitettiin esine vähän matkan päähän ja esineelle tultaessa se autettiin maahan käskyllä. Seurauksena tästä se alkoi kääntyä minuun päin.  Nyt sitten tuomiona oli jälkikielto koska se jälki oli hyvä ja sitä ei nyt vahvisteta ennen kuin saadaan ne esineet kuntoon. Eli aloitetaan kotona sillä että mulla on kädessä esine sekä nami. Esine maahan ja kysyn missä mikä on meillä esine käskynä.  Kun koira tulee ilmaisemaan ja tuijottaa esinettä niin naksu ja palkka maahan esineelle. Tämä siirretään sitten ulos ja esinesuoralle ja sitten vasta esineet jäljelle.

Alustoistoista puhuttiin sen verran että jos uusi alusta niin se tulisi ajaa koiralle tutuksi useammalla kerralla peräkkäin.

Oli kyllä kiva käydä ja kiitos Viiville ja Joonakselle avusta ja Tanjalle kyydistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti