lauantai 19. lokakuuta 2013

Pieksämäen tokokoe

Tänään kokeessa pieksämäellä. Tuomarina Kaisa Poutanen. EVL2 pistein 253.

Tällä kertaa kokeiltiin uutta lähestymistapaa kokeeseen ja viimeistely treenit jätettiin keskiviikolle. Ne ei todellakaan menneet putkeen mutta silti jätettiin ohjaajan viime hetken rauhoittelu treenit vähemmälle. Koirahan osaa halutessaan ja tästä ajatuksesta pidettiin kiinni.

To käytiin pitkällä lenkillä ja purettiin energiaa lumipalloilla ;)

Pe käytiin pitkällä lenkillä + sisällä merkin paikkaa ja yksi tunnari missä kapulta lähekkäin ympyrässä ja ajatuksena vaan saada haistelua tarkemmaksi. Myös muutama oman pito.

Kisapaikalle saavuttiin puoli 2 eli 45min ennen suunniteltua aikataulua ja silti kisapaikalla saavuttaessa meitä alettiin hoputtaa että luokka saadaan aloitettua ;) Eli mystinen pieksämäki onnistui taas olemaan hyvin etuajassa!! Koirat äkkiä pissille ja vähän juoksutettiin ja suoraan tuomarin puhutteluun!

Paikalla istuminen 10. Olin huolissani koiran mielen tilasta mikä ei todellakaan ollut hyvä ja varsinkaan levollinen. Kuitenkin ryhdikkääseen istuma-asentoon jättö onnistui!

Paikalla makaaminen 8,5. Istumisen jälkeen Kepo sai jonkin hyvän hajun josta en meinannut saada sen nenää irti! ARGH! Hyvä maahanmeno. Palasin takaisin niin koira makasi vinossa lonkallaan toinen etujalka käännettynä alle! Siis hyi että inhoon tuota asentoa! Peruasenton nousussa pomppasi voimakkaasti puolittain vinoon eteen. ja samantien kun kehuin vapautti itsensä hajulle! Jestas että kiehui!

Paikalla olojen jälkeen piti käydä nurkan takana kovistelemassa.. Muitten suorituksia katsellesi tuli jo luovuttaja fiilis mutta onneksi Outi sai ajatukseni kasattua! "Et annan sen sikailla treeneissä niin miksi antaisit kokeessa" No siitä se lähti! Kehään asenteella nyt jos et kuuntele teen sinusta rukkaset ja se toimi!

Seuraaminen 8,5. Levoton kontakti mutta piti paikkansa koko seuraamisen ajan.

Z 8,5 (s-i-m) JESH! Teki kaikki pyydetyt asennot eikä sooloillut omiaan! En vapauttanut seuraamisen jälkeen vaan seuraamis käskyllä siirryin Z aloitus paikkaan!

Luoksetulo 7,5. Hyvä jättö MUTTA kun käänsin selkäni oli koiran nenä liimattu maahan. Nosti kuitenkin sen ylös ennen kuin käännyin joten tästä minulla ei ollut tietoa. Hyvä stop, hidas maahanmeno.

Ruutu 9. Merkille jäi selkeäasti ruutuun päin josta en itse tykkää..Myös pieni piip.  Sivulle tullessa meni vähän ohi josta korjasi kuitenkin hyvälle paikalle.

Tuoko

Ohjattu 8 josta meille arvottiin vasen. Siinä vaiheessa jo hetken olin myynyt maani sillä meille vas. vaikea eikä onnistunut treeneissä.. Hyvä vas. lähtö. ok luovutus mutta vino loppu perusasento.

Metalli 7 jossa otti kapulan mutta "työtapaturma" ja ilmeisesti meni hiekkaa suuhun sillä tiputti ja töpeksi. Otti ja paulautti. Tässä vaiheessa tuomari sanoi että minulla on vartaloapu sivulle tullessa johon kiinnitettävä huomiota! En tee tätä treeneissä :O

Tunnari 8. TYÖVOITTO! Hyvin haisteli ja toi oman. Pienet hampaan jäljet kapulassa mutta meille hyvin sillä ollaan myös halkaistu niitä treeneissä!

Kaukot 5. (i-s-m-s-i-m) Jätössä ryömi jonkun hajun perässä :O KELMI! Hyvät vaihdot mutta oli liikkunut jätössä eteenpäin!

Kokonaisuuteen pitää olla tyytyväinen sen fiasko mikkelin kokeen jälkeen. Mutta nämä haistelut tosi ylläreitä joten nyt treenataan niitä! Tehdään olosta vaikeaa ja ylläri palkkaa kesken pois kävelyn!




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti