sunnuntai 13. lokakuuta 2013

Agility "ongelmia" ja uuden lajin aloitus pohdintoja..

Kylläpä tämä koiraharrastus on ollut taas yhtä tunteiden vuoristorataa.. Käytiin viikko sitten agilitykisoissa varkaudessa ja ne kisathan ei ihan putkeen taas menneet joten piti ottaa "kriisi" puhelu kasvattajalle sekä Ninalle miten jatkossa treenataan..

Meillä nykyään kisoissa alkaa vähän kupoli kiehua (sekä koiran että ohjaajan..) Onneksi nyt kuitenkin sain selkeät ohjeet kuinka jatkaa treenaamista ja mitä sallin kisoissa ja mitä en. Vaikeinta itselleni on ollut kontaktit joista koira on vapauttanut itsensä ilman lupaa / tullut kontaktilta "liian pitkälle" eli pysähtyy esteen alapuolelle hiekalle mutta ei seiso rehellisesti 2on2off. Näistä sitten olen antanut sen jatkaa rataa vaikka peli olisi pitänyt viheltää poikki jo ajat sitten.

Nyt sitten päädyttiin sellaiseen että treeneissä vedetään kierrokset tappiin (niin koiran kuin ohjaajankin ;) ) ja näin päästään korjaamaan niitä meille kisoissa tapahtuvia tilanteita. Lisäksi ohjaaja muistaa että koira ei tule enää yhdissäkään kisoissa läpi kontakteista vaan ne suoritetaan just eikä melkein miten ohjaaja haluaa. Seuraavan agility kisat on "omat" kisat 27.10 ACElla.


No sitten päästään aiheeseen toko jossa nyt treenattu lähinnä häiriökestävyyttä, seuraamisen paikkaa, tunnarin pitoa ja merkkiä. Ilmoitin Kepon kokeeseen ensi viikon lopulle pieksämäelle ja tällä hetkellä en kyllä taas yhtään luota tuohon koiraan kisatilanteessa kun mikkelissä vedettiin silloin ihan ranttaliksi.. Jännä nähdä mitä nyt tapahtuu.. Eniten mua jostain syystä pelottaa Z, ruutu tai siis se ruudun merkki, ohjattu ja tunnari. Onpahan sitten taas yksi tilannekatsaus tehty ja tiedetään mitä pitää treenata lisää..
Tunnarikapulan pitäminen on kyllä tällä hetkellä meille niiiiiin suuri ongelma kun tuo koira silppuaa sen palasiksi.. On kyllä niin ahdistava koko liike että huh! No kisoihin asti tehdään 3x päivässä tunnarin pitoa joten jospa se kestäs kokeessa edes sen verran ettei tuhois sitä kapulaa..


Olen tässä pohtinut nyt vielä sitten uuden lajin elin haun aloittamista. Ihan siksi että jos nyt saisi TK4 ensi kevääksi mennessä niin melkein pakko olisi keksiä joku uusi laji jota lähtisi viemään eteenpäin. Tokoa en kuitenkaan halua enää ihan samalla tavalla tehdä kuin tähän asti.. (verta, hikeä ja kyyneliä..) vaan vähän höllättäs siinä. Haku tuntuis siinä mielessä paremmalta että siellä metsässä ei tartteis olla yksin! Mua jotenkin kauhistuttaa ajatus siitä että jälkimetsään pitää mennä yksin ja mukaan saa vaan puh numeron mihin soittaa jos on eksynyt :O Mä saisin slaagin ensinnäkin siitä jos näkisin siellä metsässä jonkun eläimen JAIKS! Saatika eksyisin sinne! IIK! Mutta kun kyselyä pistin haku ryhmään niin vastaus oli että tänä syksynyä huono tilanne kun maat ovat hirvimiesten käytössä. Siksi nyt kuitenkin mietin pitäisikö käydä muutama jälki tekemässä tälle syksylle. Saisi edes vähän jotain muutakin kun aina sitä tokoa!


Jere ja Kepo kesällä -13

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti