maanantai 4. huhtikuuta 2016

Treenitauko

Mun pitää taas nohevoitua tän blogin kirjottamisessa jotta mä pysyn mukana meidän treeneissä. Eli hyvästä syystä halusin pitää nyt puruista taukoa. Kasata oman pään ja opettaa koirille nyt kaikki ensin yksin ja sit apparin kanssa ja ensin niin että appari on passiivinen ja myöhemmin vaikeutetaan sitten et nostetaan virettä yms..

Ihan ekana siis hallinta: kontakti/siirrätys

Meillähän on jo pitkään ollut tällanen ihan pieni hallinta ongelma.. eli ei, ei ole hallinnassa eikä tuu. Sain ihan hyvän pointin viime treeneissä ettei mulla ole mitään apuja koiralle siirrätyksissä (käsi) eli en erota niitä tilanteita koiralle mitenkään.. Niin no eihän sille ole oikeastaan opetettu koko siirrätyksen merkitystä ikinä! ARGH! Niin joo tässä mentiin jo metsään. Koira joka on äärettömän kiihkeä niin sille kaikki on oltava hyvin mustavalkoista ja selkeää jottei se jää epävarmaan tilaan. Se tietää selkeästi onko sen oltava aktiivinen mm vai ohjaajaan päin.

Tänään siis tehty kaks eri treeniä aamulla ja illalla

Tyyny maassa, koira sivulla: Siirry käsky, jossa käsi suuntaa koiraa tyynyyn ja seuraa, missä käsi siirtyy koiran pään toiselle puolelle. Uppis alkoi tarjota jo varsinkin illalla tosi hyvin siirry käskyllä tyynyyn päin. Ainut että tästä kun pyytää seuraamaan niin koira huutaa. Tähän mun on puututtava heti alusta asti koska haluan opettaa se hiljaiseksi.

Kepon siirry on tosi teennäinen. Sen silmät kattoo mua mut nenä suuntaa eteenpäin. Sen kanssa on ehkä hiukan hankalaa tehdä tätä ilman apparia koska se odottaa vaan minulta lupaa purra tyynyyn eikä keskity kunnolla sinne päin. Kepon ongelma on ehkä enemmän se että se ei tarjoa kontaktia hyvään ryhtiin vaan jää könöttämään (saalistilttiin).

Tästä kontaktista muutamia seuraamispätkiä jossa haluan et Uppis ennemmin tiivistäisi kuin irtoaisi niin kuin nyt tuppaa käymään. Oon myös tehnyt seuraamiseen lähtöjä peruuttamalla koska Uppis seuraamiskäskyllä korjaa paikkaa koko ajan eteenpäin.

Aamulla tehtiin vielä parit irroitukset missä sainkin koiran jo ennakoimaan niin hyvin että irroitti rauha-sanalla.. tai kun menin sen viereen. HUPS! Ei vaan sit moken kanssa onnistu millään..

Mut näillä jatketaan ja kunhan keskenään osataan tää myös hiljaa niin sit me mennään jonnekin "uudelle" kentälle harjoitteleemaan :) Hiljaa hyvä tulee!


Uppis ja Kepo 4.4.2016 :)Ei kommentteja:

Lähetä kommentti