torstai 20. elokuuta 2015

Pihatottista

Eilen sain puruissa puhuttelun hallinnasta jonka teen nyt tosi epäselkeästi Pupille. Kepo oli tässäkin niin paljon helpompi kun se vaan osasi :D Tänään siis pihalla vähän hallintaa, seuraamista, jääviä ja noutoa sekä irroituksia ja rauhaa.

Hallintaa tehtiin niin että hetsasin lelun ja heitin kauemmas. Pyysin istumaan ja kun ei alkuun kyennyt niin autoin pannasta ja painoin pyllystä. Muutama toisto ja se istui! Näitä siis jatkamme. Vapautin heti lelulle kun pysyi istumisessa vaikka päästin koirasta irti.

Seuraamista lelulla ja nyt vähän edisti turhan paljon. . Yleensä ongelma on ollut enemmän jätättäminen tai "saalis-ilme". Mietin johtuisko edistäminen nyt "estämisestä" mitä tehty muutamat treenit. .?

Jäävät tyhjällä kädellä koska jää palkkaan kiinni. Ekan istumisen meni maahan mutta muuten kuunteli hyvin. Näissä nyt toistaiseksi haluan vaan varmuutta ja nopeutta ehditään myöhemmin treenata.

Noutoa nyt uudella asenteella eli aiemmin pelkäsin koko noutoa. Ensin muutama pito edessä. Sitten vähän liikkumista kapulan kanssa. Tooosii vaikeeta meille mut onkin treenattu hurjan vähän.  Ens kerralla pitää kokeilla lennosta laittaa suuhun ja palkata ennen kuin tiputtaa :) nyt loppu se pelkääminen koska muuten tää ei ikinä etene!

Rauhavaiheessa yritin nyt itse olla selkeä. Leikiten ja sanoin rauha ja laitoin koiran istumaan. Silittelin rauhallisesti päästä ja kun alkoi painua (puruissa sitoo etuset tyynyyn) Nostin rauhallisesti istumaan ryhdikkäämmin. Näistä sitten jatkettiin leikkien tai irrotettiin. Huomasinpa taas miten vaikee mun on itse olla rauhallinen. . Piti ihan ajatella miten toimin :D

Irroitukset on nopeammat ja paremmat! Kiitos Mari-Liisa! !


Kelmikin pääsi humppaamaan ja vähänkö odotan et saisin kaivaa sen tuolta pumpulista. Asenne on ihan huikea ja luoksetulo ja noudon palautus ihan hurja nopeita Kepoksi! Jäävät nopeita ja seuraamisessa ihan yliyrittää! Mulla on vähän ikävä sitä ♡♡

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti