sunnuntai 27. tammikuuta 2013

Aksaa Tuijan luona

Tänään ajeltiin mikkeliin tekemään vähän agilitya ja katsomaan ällöjä mudi-vauvoja ;)

Eka tehtiin kontakteja sekä A:lla että puomilla. Aluksi näytettiin miten ollaan tehty eli Kepo on vain heittänyt takajalat kontaktille ja minä sitten naksuttelen ja palkkailen siitä, nyt kuitenkin muutetaan sitä niin että pöydän kautta autetaan koira korkeammalle jotta tulee suorassa ja oikeasti laskeutuu sinne eikä vain heitä itseään siihen. Puomilla sama juttu. Ohjaaja muistaa pitää rintamasuunnan eteenpäin eikä seiso enää koiran edessä. Ja nyt lisätään ne häiriöt mukaan eli tehdään eri ohjaus kuvioita, tiputellaan tavaroita, kaadutaan yms..

Puomi tehtiin myös kokonaisena ja se jännitti Kepua melkoisen paljon. Mutta hitaasti ja paljon palkkaa. Tuija oli sitä mieltä että koko puomia voi ottaa jo kunhan huolehtii ylös- ja alasmeno kontaktit ja kun varmuus esteeseen tulee niin myös vauhtia tulee lisää. Nyt appari apuna niin että pitää hihnassa ja "varmistaa" että koira ottaa kontaktit, aluksi myös nameja ylösmenolle avuksi.

Kepit: Ollaan tehty takaperin ketjuttamalla mutta nyt voisi lisätä myös alkua niin että koira oppisi että ensimmäinen keppi jää aina vasemmalle. Esim laittaa koira putkeen ja vetää ekasta välistä jotta koira oppii hahmottamaan myös kepeille sisäänmenoja eri kulmista.

Poispäin käännös: Kepu edelleen tekee vasemmalle kääntyessä kiepin ensin oikealla ja jatkaa sitten suoraan joten näitä aletaan tehdä nyt kuurina. Oikealle parempi. Nyt vahvistetaan varsinkin tätä heikompaa puolta. Lisäksi lenkillä voi harjotella persjättjä niin että kun koira jää taakse niin laittaa namin käteen ja kääntää pään samalle puolelle jotta koira alkaa hakea paikkaansa aina samalle puolelle kuin katse.

Niisto: Tässä vaiheessa vielä joudun odottamaan koiraa vähän pidempään jotta saan käännettyä sen tiukemmin siivekkeen ympäri. Kun koira oppii lukemaan ohjauksen voin lähteä alta pois nopeammin. Tehtiin myös niisto sokkari jossa Kepo selkeästi alkoi kääntyä nopeammin koska liike sitten jatkui eteenpäin.

Sitten mentiin Tuijan luo kahville ja lällyttelemään mudi-vauvoja. Kepukin pääsi haistelemaan niitä ja oli vähän liiankin välinpitämätön kun meinasi istua yhden pennun päälle.. Mukaan saatiin vieä muutama agility DVD, purutyyny ja lehmän nännikumi niin päästään palkkaamaan uusilla leluilla  :)

Kiitos Tuijalle kivasta päivästä ja mukavasta rupattelu hetkestä!


Illalla käytiin poikien kanssa vielä jäällä ja kotiin tullessa halusin kokeilla sitten yhden tunnarin. Latoin määrän x puhtaita kapuloita ja otin oman. Kerroin Kepolle että tehdään oma ja jäin itse aika lähelle jotta nään mitä se tekee. Kepo meni kapuloille, haisteli kapuloita nätisti ja nappasi väärän ja toi sen mulle. En sanonut mitään mutta otin kapulan ja laitoin takaisin ja sanoin oma. Tästä huomasi heti että paineistui ja otti vaan jonkun kapulan ja jäi pureskelemaan sitä kapuloiden keskelle. Siitä  sitte murahdin ja sanoin että ei ole kiva tuo. Pistin koiran maahan ja kävin hakemassa oman pois ja pidin sen kapulan kanssa yksityis bileet.. Ja ei kun uusiksi niin helposti että annoin koiran katsoa minne oman vein ja Kepu meni suoraan omalle ja toi sen niin pääsin palkkaamaan vaikka ei haistellutkaan. Koska en ollut tyytyväinen niin päätin tehdä vielä uuden niin että otin taas puhtaan oman ja vein koiran lumipenkan taakse jottei nähnyt minne oman vein ja isäsin vielä vääriä. Menin koiran luo sinne lumipenkan taakse ja lähetin omalle ja käänsin selän. Kohta kuuluu selän takaa ääni kun koira pyöritti kapulaa ja kun katsoin niin se oli OMA! En tiedä oliko sattumaa että se oli oma vai paineistuuko koira tosiaan minun ollessa liian lähellä kapuloita. Näitä pitäisi saada nyt kuvattua jotta nään mitä se siellä kapuloilla hommailee koska joka kerta kun olen sille selän kääntänyt niin oma on palautunut.Pikku Kepu treenaa alastulokontaktia

Pikku Kepu "syöksyy" putkesta 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti