lauantai 3. lokakuuta 2015

Eloisa-leiri

Iisalmessa leirillä. Tämä päivä pyhitettiin kokonaan peltojäljelle ja olimmekin saaneet Pirjo Niskasen meitä kouluttamaan. Mun oli tarkoitus tehdä vaan esinesuora mutta kouluttaja halusi nähdä jäljityöskentelyn koska se kuulemma kertoo myös paljon ilmaisusta. Aamupäivän jälki siis tehtiin samalla tavalla kun tähän asti ollaan tehty. Uppiksella 2 tyhjää kulmaa + satunnaisia tyhjiä (max. 3) askelta. Jälki loppui esineeseen.

Namitettua jälkeä on kuulemma vaikeampi tehdä paremmin eli koira syö hyvin. Kulmiin reagoi hienosti ja teki kulmat hyvin. Myös esineen ilmaisi mutta omaan silmään kyllä aavistuksen viiveellä. .

Eli ohjeeksi saatiin edetä. Vähentää nameja jotka kouluttaja tykkäsi tehdä suoralla. Esineet kuulemma voisi ottaa jäljelle vasta kun koira osaa jäljestää oikeasti eli käsitin tämän niin että silloin kun jäljellä on enemmän tyhjää kuin karkkia.

Iltapäivän jäljelle halusin itse ottaa toisen esineen jotta saadaan virhe esille. Lisäksi jäljellä oli enemmän ja pidempiä pätkiä tyhjiä jotta kouluttaja selkeästi näkee myös sen tyhjän työskentelyn. Uppiksella paalulla + 10 ruokaa -> 10 tyhjää-> 7 ruokaa -> 5 tyhjää -> esine -> muutama tyhjä ja ruokaa ja sit vielä alle 10 askeleen tyhjiä.

Tästä jäljestä en itse tykännyt niin paljon. Juoksi vähän tyhjillä ja esineet oli huonot. Tähän saatiin neuvoksi tehdä niitä esineitä nyt erillisenä ja unohtaa hetkeksi sieltä jäljeltä ja tehdä painetta enemmän siihen jälkeen. Eli kun lähtee juoksemaan niin pienellä pakotteella nyppäistä vauhtia pois ja vaatia tarkkuutta. Kun saadaan paine jälkeen niin koira hakee rauhan esineeltä. Tätä nyt pitää vähän miettiä sillä haluaisin niitä esineitä sinne jäljelle kuitenkin ottaa ja tyhjiäkin jarruttaa mielummin vaikuttamalla jälkeä kuin rankuttaa suoralla..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti