perjantai 30. toukokuuta 2014

Outin kanssa tokoilua

Vuorelan kentällä piiitkästä aikaa jotain muuta kuin piha humppailua.. Aina kun saa jonkun kaverin niin pakko suorittaa näitä "isoja liikkeitä" eli ruutu ja ohjattu.. Myös tunnari kun on joku muu joka vie kapulat ;)

Tänään siis ohjelmassa oli ruutu, ohjattu, häiriöasennot, merkki, tunnari ja luoksetulon stopit.

Ruudulla aloitettiin. Vein merkille koska en halua tehdä liikkeitä koemaisesti ollenkaan. Ideana oli että Outi alkaa häiriköimään kun lähetän ruutuun (heittelee leluja matkalle). Kaksi lähetystä oikealta ja yksi vasemmalta. Kepo ei kertaakaan mennyt "lankaan" vaan hienosti väisteli lelut ja juoksi ruutuun. Ainut mistä en tykännyt niin vas. lähetyksessä jäi ihan etulinjan päälle (ihme kyllä sillä meillä ei ollut edes ruutunauhaa :D ) Ennakoi varmaan palkkaa. Olin hiljaa niin tarjosi istumista ja maahanmenoa ja lopulta paikkaa taakse. Palkkasin sillä en jaksanut jäädä riitelemään asiasta (tein siis useamman lähetyksen vas. korjatakseni paikkaa ja aina sama paikka)

Ohjatussa Outi jäi seisomaan haettavan kapulan (VAS.) viereen ( keskikapulan puolelle) Kepo alkoi tarjota keskikapulaa josta aina pysäytin/ käskin irroittaa) sitten alkoi tarjota keksikapulan takana olevaa merkkiä ja aikani kun odottelin niin tajusi Outin taakse jäävän kapulan :) Toinen lähetys ja tarjosi taas keskikapulan takana olevan merkin kauttaa vas. kapulan. Soviittin etten palkkaa enää jos tekee lenkkien kautta, mutta kolmannella lähetyksellä meni loistavasti suoraan kapulalle :) Huomenna vuorossa oikean haku!

Sitten tän kierroksen loppuun vielä häiriöasennot. Istumisessa ensin 2 kertaa lähti Outin vapautuksesta leikkimään josta sai kyllä pikaisen palautteen! Sen jälkeen kaikissa asennoissa pysyi kuin liimattu ja sulki Outin kokonaan tilanteesta. Näitä haluaisin päästä tekemään myös niin että olen piilossa/ paikalla olossa useampi koira ja niin että takana tapahtuu jotain. Mutta näissä kyllä tosi hyvä aina alku häirähduksien jälkeen :)

Toisella kierroksella aloitettiin namin heittelypelillä luoksetulon stopit. Nämä ei namilla niin hyviä kuin lelulla mutta reagoi kuitenkin mutta seisominen saisi olla täpäkämpi ja ohjaaja saisi edelleen muistaa palkata suoraan eikä viiveen kautta :D Tähän myös takapalkka pitkästä matkasta ja kokeilla sitä Oilin juttua missä juostaan lelukädessä karkuun ja pysäytetään!

Tunnarissa "tavaratunnari" eli kaikkea ylimääräistä kapuloiden kanssa ja oma "piilossa" hanskan alla. Huomaa että näitä tehty liian vähän sillä koira ei usko itseensä vaan alkaa sitten tarjota vähän kaikkea kun oma ei satu tarpeeksi nopeasti kohdalle.En hermostunut vaan lähetin aina uudestaan ja sitten vapautus ja palkka lennosta kun löysi oman. Tehtiin toisto missä oma piilossa nyt pakastepurkin alla puoliksi. Siis loistava ja nyt keksittyi oikeasti tehtävään! Huomenna jatkuu!

Loppuun vielä häiriömerkkejä joista pahin oli kun Outi suhisi lelukädessä. Loppujen lopuksi koira meni kauheen varovasti merkille väistellen Outia :D Loppuun vielä lähetys missä leluja ja kapuloita maassa mutta leikittäjä lopetti niin pystyi taas menemään normaalisti :)

Illalla vielä sivulta maahanmenoja ja sivulle nousuja. SIT käsky alkaa toimia!

Huomenna tarkoitus treenata  kentällä ruutua, ohjattua, seuraamista, häiriöasentoja, tunnaria, kapulan pitoa ja z-istumista.


Siis just niin kiltti kuin miltä näyttääkin <3 Kepo toukokuu -14



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti