keskiviikko 26. helmikuuta 2014

Christa Enqvist-Pukkilan tokovalmennus

Varkaudessa lauantaina tokoringin valmennus ja kouluttajaksi saapui Christa.

Meillä oli 4 liikettä joihin oisin kaivannut apuja mutta koska aika oli rajallinen tehtiin Z (nostelee koipia istumisessa) ja tunnari (haistelee mattoa)


Aloitettiin Zlla ja hyvin saatiin ongelma esille ja nyt se ilmeni sitten seisomisessa myös!

Lähdettiin työstämään istumista niin että lelu potkaistiin koiran sivulle ja jos nosti tassuja niin heti huomautus ja kävin työntämässä lavasta painon molemmille jaloille. Palkka mukaan ja aina edestä päin eli ei ikinä vapautusta sivulle. Näitä toisteliin ja lisättiin liikkeeseen jossa istu käskyn jälkeen peruutetaan koirasta pois ja tiputetaan lelu koiran eteen (voi myös piilottaa merkin taakse) palataan takakautta sivulle ja jos koira nostaa jalkoja heti huomautus ja "painelu" :D Jos istuu nätisti niin vapautus lelulle. Pikku hiljaa lelu siirtyy taskuun ja koirasta kävelään ohi ja vapautetaan palkalle..

Sama myös muiden asentojen kanssa eli asentojen vahvistamista!


Tähän väliin paikalla olot. Joissa ei moitittavaa. Nousi maastakin ekalla käskyllä ylös :) Mutta kun asiasta tui puhetta kuulemma ihan tyypillistä että koira alkaa jumittaa sivulle noususta kun on natsitettu asennosta! Mutta yllättävää että tähänkin lonkka-asento taisteluun auttaa asennon vahvistaminen ;)


Tunnari taas liikkeen omaisesti ja jäihän se sitä mattoa haistelemaan. Karjaisin josta paniikissa nappasi jonkun kapulan ja palautti. Tässä lähdettiin sitten tekemään useammalla kapulalla ihan läheltä ja poskesta kiinni ja puhuttelu jos haistelee mattoa. Tästä seurauksena paniikin omainen kapuloiden hampsiminen josta sitten otetaan nätisti pois ja aoitetaan alusta. Kepolla siis menee huomautuksen jälkeen yli yrittämisen puolelle.. Tätä toistaiseksi tehdään ja toivottavasti alkaa liikettä viemään eteenpäin.


Näiden omien liikkeiden lisäksi tehtiin häirittyjä asentoja. Kepolle selkeesti helpompi maassa oleminen kuin istuminen josta tuppaasamantien menemään maahan jonkun käskiessä. Loppuun saatiin kuitenkin ihan onnistuneita asentoja ja ne "verhot" :) Näitä tehdään nyt alkuun kerta viikkoon!


Sai kyllä taas ihan eritavalla treeni-intoa ja ajatuksia!


1 kommentti:

  1. Ihana kun kirjoitit tästä koulutuksesta! Harmitti kun en päässyt mukaan joten hyvä kun saa edes lukea ja kuulla treeneistä! :)

    VastaaPoista